FinansWatch

Horwitz: Bankpakke III har kostet på tilliden

Direktør i Finansrådet Jørgen Horwitz glæder sig over, at seniorkreditorer ikke taber penge på Max Bank.

Bankpakke III har kostet både penge og tillid for den danske banksektor. Derfor er det med stor tilfredshed, at direktør i Finansrådet Jørgen Horwitz sent i nat så Bankpakke IV i brug for første gang.

”Vi er tilfredse over, at vi med Bankpakke IV har fået redskaber, der gør, at ingen seniorkreditorer eller indskydere lider tab,” siger Jørgen Horwitz til FinansWatch.

Ganske meget

Hvilken indflydelse får nattens handel på funding-situationen for danske banker?

”Vi kan sige det sådan, at hver gang en bank går ned under Bankpakke III, så giver det negativ genlyd i udlandet. Når det er muligt at anvende Bankpakke IV, så får vi ikke den negative omtale,” siger Jørgen Horwitz.

 Men i sig selv, vil det ikke betyde det store?

”Jeg tror, det er et spørgsmål om, at Bankpakke III har kostet på tilliden til den danske banksektor. Ganske meget. Vi skal være glade og tilfredse med, at vi har været i stand til at håndtere en bank under Bankpakke IV,” siger Jørgen Horwitz.

Tæt på processen

Hvilken rolle spillede Finansrådet i forhandlingerne?

”Vi er jo en del af løsningen gennem Indskydergarantifonden, der er finansieret gennem bankerne. Så vi var tæt på processen,” siger Jørgen Horwitz.

Det er i høj grad bankerne, der betaler for overtagelsen. Er I tilfredse med regningen?

”Ja, vi er tilfredse med måden, Max Bank er blevet landet på. Det er en løsning, der efterlader staten med et samlet overskud på bankpakkerne,” siger Jørgen Horwitz.

Men så må I jo stå med et gevaldigt underskud. Er I tilfredse med det?

”Jamen, vi har valgt en løsning i Danmark, hvor det ikke er skatteyderne, der betaler. Banksektoren har betalt 45 mia. for Bankpakke I, II og III,” siger Jørgen Horwitz.

Læs alt om Max Banks fald

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs