FinansWatch

Banker: Vi betaler Max Banks medgift

Den medgift, som Sparekassen Sjælland får for at købe den krakkede Max Bank, betales af den finansielle sektor selv.

Det hævder bankernes interesseorganisation, Finansrådet, i en pressemeddelelse.

"Selvom Max Bank har kostet staten penge, har bankerne allerede betalt så meget til staten, at der fortsat er et samlet overskud på bankpakkerne for staten. Skatteyderne har således ikke tabt penge," siger Finansrådets direktør Jørgen A.
Horwitz i pressemeddelelse.

Formand for Indskydergarantifonden, Mads Bryde Andersen, forklarer, at regningen deles mellem det statslige afviklingsselskab Finansielt Stabilitet og Indskydergarantifonden, der finansieres af den finansielle sektor.

Obligationsejere lider ikke tab

"En del af medgiften er finansieret af Finansiel Stabilitet, en anden af Indskydergarantifonden. Under Bankpakke IV kan man give en sådan medgift, hvis det kan godtgøres, at udgiften ved at lade banken afvikle via en bankpakke III-løsning som i Fjordbank Mos og Amagerbanken, er større end medgiften. Det kunne det i dette tilfælde," forklarer Mads Bryde Andersen til Ritzau Finans.

Han er mandag morgen ikke bekendt med det endelige tal for, hvor stor medgiften er.

Sparekassen Sjælland overtager udlån for omkring 3 mia. kr. og indlån for 3,8 mia. kr. Max Bank havde ved sit halvårsregnskab et samlet udlån på 6,1 mia. kr. og et indlån på 4,3 mia. kr. De kunder, som ikke følger med over til Sparekassen Sjælland, bliver i Finansiel Stabilitet. Det er især ejendomsselskaber.

Ifølge Mads Bryde Andersen kommer ingen obligationsejere til at lide tab på krakket.

/Ritzau Finans/

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs