FinansWatch

Storbanker fravælger Nationalbanken

Hverken Danske, Nordea eller Jyske Bank har tænkt sig at bruge Nationalbankens nye likviditetspakke.

Selv om Nationalbankens likviditetspakke overvejende for positive anmeldelser fra branchen, så kommer den ikke i brug hos landets største banker. Det skriver Børsen.

Ifølge Jyske bank skyldes det, at banken ikke ser nødvendigheden, og at det kan sende et negativt signal til omverdenen, hvis en bank optager lån hos Nationalbanken.

"Brug af lånepakken vil af kapitalmarkedsinvestorer ikke blive opfattet positivt, det er jeg ikke i tvivl om. Det er dårlig signalværdi," siger Merete Poller Novak, der er chef for strategisk funding i Jyske Bank til Børsen.

Intet negativt

Heller ikke Nordea skulle bruge mange øjeblikke på at beslutte, at banken ville sige nej tak til de billige lån. Landechef Michael Rasmussen giver dog lånemuligheden gode ord med på vejen.

“Det er en udmærket ordning. Den vil være nyttig for sektoren, og den vil være nyttig for de banker, der har tænkt sig at benytte sig af den,” siger Michael Rasmussen.

Ordførende direktør i Danske Bank Peter Straarup udtalte allerede samme dag, som ordningen blev præsenteret, at banken ikke havde planer om at benytte den. Han sagde dog dengang, at han ikke kunne sige noget negativt om pakken, som virkede velkonstrueret.

Kondrup afviser kritik af likviditetspakke

Avis: Ny lånepakke afskærer bankerne fra kapitalmarkedet

Banker og analytikere klapper af likviditetspakke

Medie: Her er detaljerne i Bernsteins likviditetspakke

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs