Storbanker fravælger Nationalbanken

Hverken Danske, Nordea eller Jyske Bank har tænkt sig at bruge Nationalbankens nye likviditetspakke.

Selv om Nationalbankens likviditetspakke overvejende for positive anmeldelser fra branchen, så kommer den ikke i brug hos landets største banker. Det skriver Børsen.

Ifølge Jyske bank skyldes det, at banken ikke ser nødvendigheden, og at det kan sende et negativt signal til omverdenen, hvis en bank optager lån hos Nationalbanken.

"Brug af lånepakken vil af kapitalmarkedsinvestorer ikke blive opfattet positivt, det er jeg ikke i tvivl om. Det er dårlig signalværdi," siger Merete Poller Novak, der er chef for strategisk funding i Jyske Bank til Børsen.

Intet negativt

Heller ikke Nordea skulle bruge mange øjeblikke på at beslutte, at banken ville sige nej tak til de billige lån. Landechef Michael Rasmussen giver dog lånemuligheden gode ord med på vejen.

“Det er en udmærket ordning. Den vil være nyttig for sektoren, og den vil være nyttig for de banker, der har tænkt sig at benytte sig af den,” siger Michael Rasmussen.

Ordførende direktør i Danske Bank Peter Straarup udtalte allerede samme dag, som ordningen blev præsenteret, at banken ikke havde planer om at benytte den. Han sagde dog dengang, at han ikke kunne sige noget negativt om pakken, som virkede velkonstrueret.

Kondrup afviser kritik af likviditetspakke

Avis: Ny lånepakke afskærer bankerne fra kapitalmarkedet

Banker og analytikere klapper af likviditetspakke

Medie: Her er detaljerne i Bernsteins likviditetspakke

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også