Aaen: Bankpakkehast lugter af snarligt bankkrak

Enhedslisten Frank Aaen raser over hastebehandlingen af Bankpakke IV og søger desperat et svar på, hvad Bankpakke IV kan koste staten.

Frank Aaen fra Enhedslisten er rasende over forløbet om Bankpakke IV, skriver Berlingske Business.

I går tiltrådte folketingets finansudvalg aktstykke 181, og dermed kan Bankpakke IV i praksis tages i brug. Men det er gået alt for hurtigt mener Frank Aaen, der siger til Berlingske Business, at han vil karakterisere hastværket som at udskrive en blankocheck til bankerne.

"Hastværket er oplagt begrundet i, at der er en bank, der kan risikere at komme i problemer på denne side af valget. Desto mere bekymrende er det, at Brian Mikkelsen hverken har kunnet sige, hvor mange milliarder kroner staten risikerer at miste på den nye bankpakke, eller hvor meget staten har mistet i skatteindtægter på bankpakkerne hidtil. Ingen andre i Folketinget stiller spørgsmål til det her," siger Frank Aaen.

Avisen skriver, at Aaen har fået oplyst af Brian Mikkelsen, at staten ikke kan tabe mere end den allerede har sat på spil med tidligere garantier.

"Aktstykket oversendes nu af hensyn til hurtigst muligt at imødegå den usikkerhed, den fornyede uro på de finansielle markeder har skabt, og for at sikre fortsat tillid til den danske finansielle sektor," hedder det direkte i aktstykke 181, der dermed selv giver begrundelsen for hastebehandlingen.

Avis: Bankpakke IV lempes igennem ad bagvejen

Avis: Lyn-bankpakke med begrænset effekt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også