Avis: Lyn-bankpakke med begrænset effekt

Michael Camphausen siger til Berlingske Business, at de banker, der måtte have problemer her og nu, ikke får gavn af en eventuel hurtig politisk vedtagelse af Bankpakke IV. Det handler om hvor hurtigt den omsættes til regulering.

Det er ikke et særsyn at se embedsmændende i bogstaveligste forstand løbe ned af gangene i økonomi- og erhvervsministeriet, når der er politiske sager, der behandles af folketinget.I disse dage er det vel snarere normalen at se et løbende jakkesæt end en rolig trasken i Brian Mikkelsens departement.

Men ifølge Michael Camphausen, der er advokat og forsker i bankret ved Københavns Universitet, siger til Berlingske Business, at en politisk aftale om en Bankpakke IV ingenting løser i sig selv.

"I politikernes optik virker selve lovproceduren og lovvedtagelsen måske som ren teknik, når først den politiske aftale er underskrevet. Men den politiske aftale har kun begrænset værdi, så længe den ikke er omsat til egentlig regulering. En aftale ændrer nemlig ikke på, at det vil være Bankpakke 3, der skal bruges, hvis en ny bank kommer i klemme. Sådan er det helt indtil, at lovgivningen er gennemført," siger Michael Camphausen til Berlingske Business.

"Det sender formentlig et signal til kreditvurderingsbureauerne, og det kan give ro hos de banker, der skal refinansiere deres gæld i løbet af 2012-2013. Men aftalen i sig selv er ikke tilstrækkelig for de banker, som eventuelt er i problemer her og nu. Sådanne banker har behov for, at aftalen hurtigt omsættes til ny lovgivning og dermed til nye anvendelige løsningsmuligheder som supplement til Bankpakke 3. Og ministeren har jo givet os et indtryk af, at han har en liste med banker, som er i problemer her og nu," siger Michael Camphausen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også