Mikkelsen: Ny bankpakke vedtaget

Forligspartierne er blevet enige om en ny bankpakke. Fire konsolideringsinitiativer er vedtaget, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Opdateret
Af MATHIAS BENCKE FREMMEN og PIA MUNKSGAARD

Forligspartierne bag bankpakkerne er blevet enige om en ny pakke, der skal sikre en konsolidering af sektoren.

Sådan lyder det fra Brian Mikkelsen, efter forligspartierne her til morgen har holdt møde.

"Alle partier har vist ansvarlighed, og vi er blevet enige om en række konsolideringsinitiativer, som skal være med til at understøtte den finansielle sektor i Danmark," siger Brian Mikkelsen.

Partierne, der tæller alle pånær Enhedslisten, er blevet enige om fire konkrete initiativer, lyder det fra ministeren, der fortsat holder fast i, at der ikke skal skydes flere skattekroner i sektoren.

"Alt er under forudsætning af, at staten ikke taber penge, og at det er sektoren selv, der finansierer det hele," siger han.

Bedre medgiftsordning

De fire punkter er:

1. En mere fordelagtig medgiftordning, som betyder, at sunde institutter lettere kan overtage usunde institutter. Partierne er blevet enige om forskellige modeller, blandt andet at Finansiel Stabilitet kan overtage den røde del af en bank, mens den grønne del kan leve videre.

2. Forlængelse af statsgarantien i forbindelse med fusioner. Garantien forlænges op til tre år i forbindelse med fusioner.

3. En ny arbejdsgruppe skal se på indskydergarantiordningen

4. Der nedsættes et udvalg, der skal finde kriterier for unævnelsen af systemisk vigtige banker.

Aftale med Finansrådet

"Vi konstarerer, at der er vigtige banker i Danmark, og der nedsætter vi et udvalg, der kan komme med objektive kriterier," siger Brian Mikkelsen, og tilføjer.

"Det er en god aftale, der sikrer, at finanssektoren får nogle stabile vilkår fremover. Nu er det op til sektoren selv at sikre, at der kommer en konsolidering," siger ministeren.

Partierne har desuden indgået en aftale med sektoren, i form af Finansrådet, om, at man påtager sig et ansvar, så nu er det også op til sektoren selv at løse nogle af de problemer, den danske finanssektor står i, siger ministeren.

Opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også