TV2 News: Forlig om Bankpakke IV

TV2 News' finansredaktør Ole Krohn erfarer, at der er fundet et flertal på Christiansborg, der vil stemme for en ny bankpakke. Udpegning af systemisk vigtige banker en del af pakken. (Opdateret torsdag 07.37)
Foto: Stine Larsen
Foto: Stine Larsen

TV2 News fortæller her til aften, at der er indgået en politisk aftale på Christiansborg omkring indholdet i en ny bankpakke.

Den nye bankpakke, der allerede kaldes Bankpakke IV, rummer ifølge TV2 News flere spændende elementer, Brian Mikkelsen vil, som FinansWatch tidligere har beskrevet, nedsætte et udvalg, der skal udpege de systemisk vigtige banker i Danmark. Her skriver TV2 News, at der er en mulighed for, at også Spar Nord kommer med i "det fine selskab".

Det måske væsentligste element i pakken er, at politikerne er villige til at kaste milliarder af statskroner efter en konsolidering i sektoren, så man kan få de brodne kar lagt i graven - eller måske mere præcist ind under nye ejere. Og det er netop i den manøvre, at Bankpakke IV´s måske mest spændende element kommer ind, fordi staten er villige til at eftergive lån for milliarder af kroner, så den stærke - eller sunde bank om man vil - kan konsolidere de nye aktiver ind, uden at skulle kæmpe med usunde låneengagementer fra den overtagne banks bøger.

Større incitament

I tilfældet med Fjordbank Mors oplevede man netop, at bank efter bank meldte pas til at overtage Fjordbank Mors, fordi der simpelthen var for mange dårligdomme i banken, og ingen banken ville - eller turde - få den slags usikre engagementer på balancen. Men nu fjerner politikerne det usikre element i forbindelse med fusionerne, så de sunde banker har et større incitament til at købe op blandt de usunde og lidt pressede banker.

Ifølge TV2 Finans vil også statsgarantierne blive forlænget - dog mod betaling.

FinansWatch følger den politiske udvikling tæt i morgen.

Opdateret torsdag 07.37:

FinansWatch erfarer, at kun nogle småting mangler, før aftalen kan offentliggøres. Der er fortsat mødeaktivitet, men sløres løftes snart for det konkrete og præcise indhold i Bankpakke IV.

Udvalg skal udpege systemisk vigtige banker

Avis: Lyn-bankpakke med begrænset effekt

Bankpakke-partier venter på Brian

Bankdirektør: Brian snyder de mindre banker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også