FinansWatch

Bankpakke-partier venter på Brian

Efter at have ramt et dødvande før weekenden fik Bankpakke IV-forhandlingerne vind i sejlene i går, og forligskredsen partier går netop nu og venter på et aftaleudkast fra Brian Mikkelsen.

Foto: TORBEN STROYER

Forhandlingerne om en Bankpakke IV har været plaget af beskyldninger om smøl og valgkampsretorik fra økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsens side. Men efter et succesfuldt møde mandag har ministeren nu over for DR bekræftet, at man er meget tæt på en ny bankpakke.

Bankpakke-flertal: Mikkelsen må tage sig sammen

Den udlægning bekræfter De Radikales Morten Østergaard, der forklarer, at man netop nu går og venter på et aftaleudkast fra ministerens side.

”Jeg er optimistisk over for at nå en aftale. Lige nu venter vi bare på ministerens udkast – og jeg noterer mig da, at han har haft tid til at nå i radioen, og sige at det er tæt på. Men vi skal altså lige se udkastet først,” lyder det fra finansordføren.

Vækstpakke står først

Økonomi- og erhvervsministeriet kan ikke for indeværende kommentere på forhandlingsprocessen.

Netop nu er Brian Mikkelsen på vej med en vækstpakke, der vil blive fremlagt på et pressemøde klokken 12, men her forventes der intet afgørende nyt om Bankpakke IV.

Med et udkast på bordet senere tirsdag eller onsdag formiddag vil partierne bag bankpakkerne dog stadig skulle ud i en parlamentarisk hundredemeter-sprint, hvis man skal nå at vedtage loven inden valgrygterne bliver til virkelighed, og statsministeren sætter en midlertidig stopper for processen.

En række politiske kommentatorer har gættet på, at valget bliver udskrevet så tidligt som torsdag, men datoer tidligt næste uge dog også har været bragt i spil.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs