Forbund frygter der går valgkamp i bankpakken

Finansforbundet er bekymret for, at den kommende valgkamp vil forhindre beslutningen om en ny bankpakke.

Situationen er for alvorlig til, at der skal gå valgkamp i den. Sådan lyder det fra Finansforbundet, der opfordrer politikerne til at trække beslutning om en ny bankpakke.

"Det er simpelthen en alt for alvorlig situation for hele samfundet til, at politikerne kan udskyde en beslutning om en ny bankpakke. Det er positivt, at Nationalbanken har givet en håndsrækning, men vi står stadig tilbage med en afviklingsmodel for de nødlidende pengeinstitutter, der er rigtig dyr for samfundet, og som spænder ben for den internationale tillid til den danske finanssektor," siger Michael Budolfsen, næstformand i Finansforbundet i en pressemeddelelse.

Han håber derfor på en hurtig beslutning.

"Der er stor samfundsøkonomisk gevinst i at sikre likviditet og kapital til veldrevne pengeinstitutter og i at kunne foretage en kontrolleret afvikling af de nødlidende. Det skal politikerne sikre med en ny bankpakke, og de er nødt til at finde en hurtig løsning. Vi står med et akut problem, og Danmark har ikke råd til vente til efter et valg," siger Michael Budolfsen i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også