FinansWatch

Forbund frygter der går valgkamp i bankpakken

Finansforbundet er bekymret for, at den kommende valgkamp vil forhindre beslutningen om en ny bankpakke.

Situationen er for alvorlig til, at der skal gå valgkamp i den. Sådan lyder det fra Finansforbundet, der opfordrer politikerne til at trække beslutning om en ny bankpakke.

"Det er simpelthen en alt for alvorlig situation for hele samfundet til, at politikerne kan udskyde en beslutning om en ny bankpakke. Det er positivt, at Nationalbanken har givet en håndsrækning, men vi står stadig tilbage med en afviklingsmodel for de nødlidende pengeinstitutter, der er rigtig dyr for samfundet, og som spænder ben for den internationale tillid til den danske finanssektor," siger Michael Budolfsen, næstformand i Finansforbundet i en pressemeddelelse.

Han håber derfor på en hurtig beslutning.

"Der er stor samfundsøkonomisk gevinst i at sikre likviditet og kapital til veldrevne pengeinstitutter og i at kunne foretage en kontrolleret afvikling af de nødlidende. Det skal politikerne sikre med en ny bankpakke, og de er nødt til at finde en hurtig løsning. Vi står med et akut problem, og Danmark har ikke råd til vente til efter et valg," siger Michael Budolfsen i meddelelsen.

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs