FinansWatch

Bankdirektør: Brian snyder de mindre banker

Når Brian Mikkelsen lægger op til at udpege såkaldte systemiske banker, er han samtidig med til at give de store banker en konkurrencemæssig fordel på bankmarkedet, lyder det fra sparekassedirektør, Kurt Jensen.

Der er frustration at spore hos direktør i Frøs Herreds Sparekasse over økonomi- og erhvervsministeren Brian Mikkelsens (K) udmelding om at udpege systemiske banker. Sparekassedirektøren mener, at der er lagt op til, at æren kun vil tilfalde de største banker, der vil få en unfair konkurrencefordel over for de mindre banker.

I en pressemeddelelse fra den sønderjyske bank, skriver Kurt Jensen, at bankkunderne vil opfatte de systemiske banker som mere sikre. Det vil give de store banker et godt kort på hånden, når de skal ud og markedsføre sig.

”Man må knibe sig i armen over, at tanken overhovedet kan falde politikerne ind. Det er det mest konkurrenceforvridende initiativ, jeg til dato har hørt om,” skriver Kurt Jensen.

Det er ikke størrelsen

Ifølge Kurt Jensen er der intet lighedstegn mellem stor og sund i banksektoren. Han nævner i den forbindelse, at den svenske stat måtte understøtte Nordea i 90'erne. Derfor mener han, at politikerne i stedet for at se på størrelsen hellere skal orientere sig i forhold til pengeinstitutternes sundhedstilstand.

Kurt Jensen mener desuden, at politikerne bør kigge på, hvordan de kan få de sunde banker til at overtage banker, som kommer i nød. Med Bankpakke III røg incitamentet hos de velkonsoliderede banker for at overtage nødlidende pengeinstitutter, før de er gået ned. Det er en problemstilling, som politikerne må tage hånd om ifølge bankdirektøren.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs