FinansWatch

Tilsyn mistænker banker for skønmaleri

Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard mistænker en række banker for at at pynte på nedskrivningerne.

Foto: STROYER TORBEN

En række af landets pengeinstitutter fortager ikke de nødvendige nedskrivninger på deres udlån. Sådan lyder kritikken fra Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard i dagens udgave af Børsen.

”Hidtil har vores erfaringer vist, at vi i syv ud af 10 inspektioner i bankerne kræver større nedskrivninger. Og med den udvikling, der er nu i samfundsøkonomien, så kan vi frygte, at en række banker fortsat forsøger at tegne et mere positivt billede i håb om, at konjunkturerne snart vender,” siger Ulrik Nødgaard til Børsen.

Udmeldingen kommer efter, at tilsynet i går annoncerede, at man vil kortlægge de danske bankers største udlånsengagementer og kvaliteten af de sikkerheder, der ligger til grund for dem.

Ikke fantasi

Brancheforeningen Lokale Pengeinstitutter afviser, at bankerne ikke skulle foretaget de nødvendige nedskrivninger.

"Det har jeg ikke fantasi til at forestille mig, at der er banker, der bevidst undlader at foretage de nødvendige nedskrivninger. Der er nogle regnskabsregler omkring nedskrivninger, som bankerne skal leve op til. Pengeinstitutterne bliver kigget i sømmene af både intern og ekstern revision og den løbende kontrol. Så jeg kan slet ikke forestille mig, at der er pengeinstitutter, som bevidst undlader at foretage de nødvendige nedskrivninger," siger direktør i Lokale Pengeinstitutter Jan Kondrup til Børsen.

Finansrådet håber, at tilsynets tiltag kan føre til indgriben på et tidligere tidspunkt.

"Vi håber, at dette kan føre til indgriben på et tidligt tidspunkt, så vi undgår de konkurslignende situationer, der opstår, når banker havner i Finansiel Stabilitet," siger vicedirektør Klaus Willerslev-Olsen.

Finanstilsynet kræver mere viden om farlige udlån

"Endnu et skridt mod stærkere tilsyn"

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs