"Endnu et skridt mod stærkere tilsyn"

Dagens stramning fra Finanstilsynet, der fremover vil se danske banker endnu mere i kortene, er bare første af flere tiltag mod en bedre kontrol med bankerne, forklarer direktør Ulrik Nødgaard.
Foto: SCHÜTZE RENÉ
Foto: SCHÜTZE RENÉ
AF RITZAU FINANS

Finanstilsynet er klar til at kigge bankerne endnu mere over skulderen med nye krav om indberetninger, der skal finde sted inden for en måneds tid. Målet er et stærkere tilsyn med bedre mulighed for at vurdere, om bankerne har nedskrevet tilstrækkeligt. Det oplyser Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, til Ritzau Finans, efter at tilsynet har annonceret en ny undersøgelse af bankernes kreditrisiko.

"Vi ser for os, at det her er en første runde og forestiller os løbende at udvikle kreditundersøgelsen, så det bliver en tilbagevendende ting," siger Ulrik Nødgaard.

Sårbare lommer

I første omgang skal tilsynet indsamle oplysninger om de største udlån for at få bedre overblik over kreditrisikoen. Det drejer sig blandt andet om sikkerhedsstillelsen i bankernes store ejendomsrelaterede udlånsengagementer, andelen af udenlandske ejendomsengagementer, K/S-engagementer og pantebrevsengagementer. Undersøgelsen gælder alle danske pengeinstitutter.

"Det her arbejde skal gøre os endnu skarpere på, hvor der er sårbare lommer i den danske banksektor," siger Ulrik Nødgaard.

"Det er endnu et skridt i retning af at styrke tilsynet. Vi har en del oplysninger og følger bankerne tæt. Men i lyset af det, vi har oplevet de sidste 18-24 måneder, kan der være god ræson i at spørge om lige nøjagtigt de ting vi spørger om her med henblik på at finde ud af, hvor der kan være behov for flere reservationer og nedskrivninger," siger direktøren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også