FinansWatch

Finanstilsynet kræver mere viden om farlige udlån

Bankerne skal stille med flere informationer om blandt andet store ejendomsudlån, pantebreve og K/S'er, lyder det fra Finanstilsynet.

Foto: STROYER TORBEN

Finanstilsynet vil vide mere. Mere om de største udlån og mest risikable udlån i landets pengeinstittuter, der derfor nu skal oplyse tilsynet om:

"(...) sikkerhedsstillelsen i bankernes store ejendomsrelaterede udlånsengagementer, andelen af udenlandske ejendomsengagementer, K/S-engagementer og pantebrevsengagementer."

”Kreditoplysningerne dækker en række af de udlånsområder, som notorisk har været med til at bringe banker i problemer gennem de sidste tre år,” skriver tilsynets direktør Ulrik Nødgaard i en pressemeddelelse og gør klart, at det drejer sig om at indkredse problembankerne tidligere:

”De nye oplysninger skal supplere de indberetninger, vi allerede har for de enkelte institutter. Formålet er i endnu højere grad at gøre det muligt at identificere pengeinstitutter med en lånebog, der adskiller sig fra gennemsnittet med hensyn til risikoen for nye store tab,” skriver Nødgaard.

Kig på nedskrivningerne

Tilsynet vil nu også have at vide hor stor en andel af bankernes udlån, der:

"(...) er i overtræk eller restance, og om omfanget af engagementer, hvor bankerne har medvirket til en rekonstruktion, for eksempel ved at give forlænget henstand med afdrag på lån."

Den kortlægning skal afgøre, om bankerne nu også tager de nødvendige hug på problemudlånene, lyder det fra Nødgaard.

”Denne del af undersøgelsen skal især bidrage til vores vurderinger af, om de enkelte banker har foretaget de fornødne nedskrivninger på nødlidende kunder,” skriver Ulrik Nødgaard.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs