FinansWatch

Lehman indgår forlig med kreditorer

Den krakkede investeringsbank Lehman Brothers har indgået et forlig med sine kreditorer, skriver Financial Times.

Ifølge kilder tæt på forløbet er Lehman-konkursboet blevet enige med adskillige kreditorer, blandt andre Goldman Sachs, om en endelig betalingsplan.

Planen skulle, ifølge avisens kilder, betyde lidt lavere udbetalinger til obligationsejere end i de planer, der tidligere har været diskuteret. Til gengæld skulle der være mere at hente for banker og hedgefonde.

I alt er der rejst krav for omkring 325 mia. dollar mod Lehmans konkursbo. Det er lykkedes at finde omkring 65 mia. dollar i aktiver i det krakkede selskab.

Ifølge den nye plan vil ejere af Lehman-obligationer, der samlet har rejst krav om 83 mia. dollar, modtage 21,1 cent for hver dollar, de har til gode. Ejere af strukturerede produkter udsted af Lehman kan se frem til at få 39 cent pr. dollar, de har til gode.

Lehman Brothers' kollaps i september 2008 anses som den begivenhed, der for alvor satte gang i finanskrisen. Forhandlingerne om resterne af investeringsbankens aktiver har ifølge Financial Times genereret mere end 2 mia. dollar i advokathonorarer og gebyrer. Lehman Brothers' konkursbehandling er den største, der nogensinde har fundet sted, siger professor Lynn LoPucki fra UCLA til Financial Times.

Anders Dam: Grækenland kan blive Lehman gange 15

Tyske banker gearet som Lehman

Lehman-køber kæmper med nøgletallene

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs