FinansWatch

Lehman indgår milliardforlig

Den konkursramte investeringsbank blev i går enig med en kreditor i Hong Kong om en aftale på over 100 mia. kr.

Arbejdet med at gøre boet op efter krakket i investeringsbanken Lehman Brothers er stadig i gang snart tre år efter konkursen. I går landende Hong Kong-afdelingen af banken et forlig med en kreditor, der beløber sig til 20 mia. dollar – godt 104 mia. kr.

Hong Kong-kontoret var blandt bankens største uden for USA, og aftalen ses derfor som et vigtigt skridt på vejen mod en endelig aftale om boet, skriver Wall Street Journal.

Direktøren for resterne af Lehman Brothers Bryan Marsal opjusterede sine forventninger til, hvor mange penge der vil kunne indhentes fra boet med 5 mia. dollar til i alt 65 mia. dollar – eller knap 340 mia. kr.

Da Lehman Brothers krakkede, havde banken aktiver for 630 mia. dollar på balancen.

Mere fra FinansWatch

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs