FinansWatch

Forhandlinger om sektorløsning strandet

Toppen af den danske branche kunne ikke blive enige om en løsning, der ville holde indskydere skadesfrie. Det blev for dyrt, lyder det fra Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz. Han betegner situationen som alvorlig og vil nu henvende sig til regeringen.

Siden Fjordbank Mors fredag meddelte, at man ikke kunne imødekomme Finanstilsynets krav, har toppen af den danske finanssektor arbejdet på en løsning, der skulle holde indskydere på over 750.000 skadesfrie. De forhandlinger er nu endt uden resultat.

"Udviklingen har medført, at en sektorløsning ganske enkelt bliver for byrdefuld. Sektoren må forventes at skulle betale 1,3 mia. kr. til Indskydergarantifonden for at dække tab for indskydere med indestående på op til 750.000 kr. Finansrådet har måttet konkludere, at det ikke er muligt derudover at tilbyde at holde bankens indskydere skadesløse," hedder det i en meddelelse fra Finansrådet.

Får negativ effekt

Her citeres adm. direktør Jørgen A. Horwitz for følgende:

"For hver gang, sektoren går ind og dækker tab ved bankkrak, er det de sunde banker, der betaler for de dårlige. Hermed svækkes de sunde banker, hvilket betyder, at sektoren generelt destabiliseres," siger han og betegner situationen som alvorlig. Siden Amagerbankens krak har der været negativt fokus på den danske banksektor, fordi man via bankpakke III har ladet indskydere tabe penge. Jørgen A. Horwitz forudser, at det negative fokus nu vil blive forstærket.

"I dag er situationen, at de internationale kreditvurderingsbureauer har nedsat ratingen for danske banker, hvilket har påført Danmark betydelig yderligere finansieringsomkostninger. Desværre må det forventes, at Fjordbank Mors' overdragelse til Finansiel Stabilitet vil bidrage negativt til den udvikling."

Finansrådet vil nu henvende sig til regeringen for at drøfte den alvorlige situation.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs