Antallet af bankrøverier falder markant

I første kvartal i år er antallet af bankrøverier faldet med 42 pct. sammenlignet med året før, viser tal fra Finansrådet.

Mens der i første kvartal af 2010 blev begået 55 bankrøverier, blev der i første kvartal i år blot begået 32 røverier mod landets pengeinstitutter, hvilket svarer til et fald på ikke mindre end 42 pct.

Det viser tal fra Finansrådet, der i samarbejde med Politiet registrerer antallet af røverier, skriver Nyhedsbrevet Finans.

"Det er frygteligt som bankansat at være udsat for røveri. Mange er alvorligt mærket af det i lang tid efter, og nogle bliver psykisk invalideret for resten af livet. Derfor er det positivt at konstatere, at antallet af røverier nu falder, og jeg håber, at tendensen fortsætter resten af året," siger Finansforbundets næstformand, Solveig Ørteby til Nyhedsbrevet Finans.

2010 satte rekord

2010 slog en kedelig rekord i antallet af røverier. I alt blev 135 røverier mod pengeinstitutter registreret, hvilket er langt mere end årene før. I 2009 blev der registreret 93 røverier, i 2008 109 røverier, mens der i 2006 blot blev registreret 69 røverier.

Landets pengeinstitutter har ellers de seneste år brugt mange ressourcer på at sikre sig mod røverier med bl.a. kasseløse filialer og tidslåse.

Finansforbundet anslår, at hvert fjerde af deres medlemmer på et tidspunkt i deres arbejdsliv kommer i berøring med et røveri enten direkte eller fordi kollegaer oplever det.

Mange flere bankrøvere

Bankansatte trues og chikaneres

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også