FinansWatch

Bankansatte kidnappes og trues til røverier

Siden 2008 er 46 banksatte i Irland blevet kidnappet og efterfølgende truet til at røve den bank, de er ansat i. Fænomenet udgør nu så stor en trussel, at ansatte søger væk fra sektoren.

Helt almindelige bankansatte bliver overfaldet i eget hjem, og hele familien bliver holdt kidnappet, indtil den bankansatte har røvet sin egen bank.

Fænomenet kaldes tigerkidnapning og er nu blevet så udbredt i Irland, at det irske finansforbund ser medlemmer sive til andre sektorer, skriver Nyhedsbrevet Finans.

Kidnapningerne er meget velplanlagte, og ofte er der brugt tre til seks måneder på planlægning, inden kidnapningen bliver udført. Frygten for at blive overvåget af mulige kidnappere ligger nu latent hos irske bankansatte.

”Jeg var meget opmærksom på muligheden for tigerkidnapning. Især hvis en kunde truede mig med 'Jeg ved, hvor du bor'. Jeg kunne ikke lade være med at være ekstra opmærksom på mine omgivelser, især når jeg kørte fra og til arbejde," fortæller Eileen Gorman til Nyhedsbrevet Finans.

Eileen Gorman er ansat i Northern Bank i Belfast, der er ejer af Danske Bank.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs