Nykredit i hård europæisk test

90 banker skal under luppen i den nye stresstest af de største europæiske banker. Herunder Nykredit, der ikke var med i den tilsvarende test sidste år. (opdateret)

Nykredit er en bank. Og nu skal banken Nykredit testes på lige fod med en række andre store europæiske banker.

Det nye europæiske banktilsyn The European Banking Authority (EBA) har netop offentliggjort, hvilke banker, der skal gennem en ny og hårdere stresstest, end den, som blev gennemført sidste år. Hvor Danske Bank, Sydbank, og Jyske Bank var de eneste danske banker, der blev testet sidste år, er Nykredit blandt de nye banker i testen, hvor bankerne udsættes for en række scenarier for at se, hvordan de modstår udsving i økonomien.

Det meddeler EBA på sin hjemmeside.

Clausen hilser velkommen

EBA har samtidig meddelt, hvad der skal til at bestå testen. Her er man blevet enige om, at bankerne skal kunne bevare en kernekapital på 5 pct. selv om de bliver udsat for forskellige scenarier. Det indebærer blandt andet en negativ vækst i euro-området på 0,5 pct., samt et fald på de europæiske aktiemarkeder på 15 pct.

Sidste års stresstest blev kritiseret for at være for blød, og det var da også kun et par enkelte spanske banker, der fik anmærkninger, selv om det efterfølgende viste sig, at ikke mindst de irske banker var i alvorlige problemer.

I Nordea, der testes i svensk regi, hilser topchef Christian Clausen den nye test velkommen. Han er også formand for European Banking Federation.

"Vi hilser en transperant og koordineret tilgang til stresstest, der tillader en løbende vurdering og sikrer en lige konkurence, velkommen," udtaler han i en skriftelig kommentar.

Stresstest: Europas banker mangler næsten 2000 milliarder

Tilsynet tror på danske banker i ny test

Usikkerhed om stress-banker

EBA offentliggør stresstest

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også