FinansWatch

Usikkerhed om stress-banker

EU's nye finanstilsyn havde lovet at offentliggøre hvilke banker, der skulle stresstestes i dag. Skylden for usikkerheden lander ifølge Bloomberg på de nationale finanstilsyn.

I dag fik bankerne at vide, hvordan stresstesten fra EU's nye finanstilsyn EBA kommer til at se ud. Endnu er navnene på de banker, der skal testes dog ikke offentliggjort. EBA havde ellers lovet, at listen over banker, der skal igennem prøvelsen, ville blive offentliggjort sammen med vilkårerne i dag.

Men sådan blev det ikke - og skylden for det falder ifølge nyhedsbureauet Bloomberg på landenes egne finanstilsyn. Det er nemlig dem, der bestemmer, hvilke af deres banker, der er systemisk vigtige nok til at blive testet.

"Jeg kan sådan halvvejs forstå det, for valget er op til de nationale tilsyn. Det er muligt at et eller to af tilsynene ikke har svaret EBA endnu," siger Simon Gleeson, advokat med fokus på finansiel regulering hos Clifford Chance LLP i London, til Bloomberg.

Samtidig er det endnu også ukendt, hvilket resultat, der i sidste ende vil være godt nok til at bestå prøven.

EBA offentliggør stresstest

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs