FinansWatch

Tidligere Amager-formand i overraskende come-back

Advokat N.E. Nielsen, der har været voldsomt kritiseret for sin rolle hos Amagerbanken, træder ind som partner i landets femtestørste advokatfirma.

Foto: Hougaard Niels

Lett Advokater med 350 medarbejdere, heraf 170 jurister, henter advokat N.E. Nielsen ind som partner. Det skriver Berlingske Business. For ganske kort tid siden blev N.E. Nielsen ellers smidt ud af landets næststørste advokatfirma Bech-Bruun, hvilket var en meget dramatisk exit, da erhvervs-advokaten igennem mange år havde stor indflydelse og magt i virksomheden.

N.E. Nielsen er primært kendt i offentligheden som tidligere bestyrelsesformand for Amagerbanken, men har også siddet som formand for Cimber Sterling, der fik en meget uheldig børsintroduktion, og som formand for GPV Industri, der gik ned i sommeren 2009.

For nogle år siden fik N.E. Nielsen også den største bøde nogensinde af Advokatnævnet for at have overtrådt de advokatetiske regler. ”N.E”, som han kaldes blandt venner, fik bøden for at have optrådt i en uheldig dobbeltrolle i forbindelse med budrunden på Junchers, hvor det endte med, at den mangeårige forretningspartner Christian Frigast fra kapitalfonden Axcel købte virksomheden.

Selvom der har været megen blæst om N.E. Nielsen, og han bl.a. er blevet voldsomt kritiseret i offentligheden af både Karsten Ree og formanden for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse-Pedersen, så har partner Georg Lett, fra Lett Advokatfirma, ikke noget problem med at byde N. E. Nielsen velkommen.

”Som jeg ser det, og som vi ser det i Lett, er N. E. en stjerne, som er efterspurgt, og når sådan en mulighed byder sig, er det vigtigt at slå til hurtigt,” siger Georg Lett.

”Vi har selvfølgelig forholdt os til og spurgt ind til de sager, som er omtalt i medierne. Men jeg og andre kan ikke se problemer af nogen art i den sammenhæng. Og jeg kan slet ikke genkende det mediebillede, der er bygget op omkring N. E., som jeg kender som en fair, troværdig og ligeud-ad-landevejen advokat.”

I forhold til Amagerbankens konkurs siger N.E. Nielsen til Berlingske Business.

”Den tragiske konkurs i Amagerbanken må jeg leve med, men jeg har en god fornemmelse i maven og mener ikke, at jeg og den øvrige bestyrelse har gjort noget galt. Og med hensyn til min person har jeg det sådan, at jeg nu engang er en person, som tør stå ved min mening og tør stå fast på de principper og holdninger, som jeg tror på. Også når vinden blæser - så må man »face the music,” siger han.

N. E. Nielsen kræver uvildig undersøgelse.

N.E. Nielsen i offensiven

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs