FinansWatch

N. E. Nielsen kræver uvildig undersøgelse.

Amagerbankens tidligere bestyrelsesformand kræver alle parter i sagen underkastet en uvildig undersøgelse og foreslår kurator Boris Frederiksen, som manden, der skal gennemføre den.

Foto: Hougaard Niels

»Jeg har sammen med den tidligere generalforsamlingsvalgte ledelse drøftet den fremstillig, der hidtil er givet af forløbet frem til, at Finansiel Stablitet har overtaget banken. Vi står lige så uforstående som alle andre over for, hvad der er sket, og derfor er vi klare tilhængere af, at hele forløbet bliver undersøgt til bunds,« siger N.E. Nielsen til Business.dk..

»Der er behov for en undersøgelse, som gennemføres offentligt og på et objektivt grundlag. Finansiel Stabilitet skal ikke lave undersøgelsen. De er selv part i den,« siger han til netmediet med henvisning til tidligere undersøgelser af blandt andet Roskilde Bank og Capinordic Bank, som Finansiel Stabilitet har bestilt.

»Alle de implicerede parters roller skal undersøges objektivt fa en neutral part. Hele forløbet skal for en dag,« siger N.E. Nielsen. Han foreslår kurator i boet efter Amagerbanken, Boris Frederiksen, som en mulig leder af undersøgelsen.

Læs alt om Amagerbankens krak

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs