FinansWatch

Bankdirektør scorer 67 mio. kr. i årsindkomst

Endnu en britisk storbank ignorerer kravet om kontrol med de overdådige bonusordninger.

Den britiske storbank Royal Bank of Scotland, som på finanskrisens højeste måtte lade sig redde af regeringen, har i 2010 været særdeles rundhåndet over for virksomhedens absolutte topledelse.

Administrerende direktør Stephen Hester har alene modtaget en guldrandet incitamentsordning i form af aktier for 4,45 mio. pund svarende til godt 38 mio. kroner. Samlet indkomst for 2010: Næsten 67 mio. kr.

Efter den britiske regering greb ind under finanskrisen ejes 84 pct. af banken, som er Europas andenstørste, nu af de britiske skatteborgere.

Ingen kontrol

Royal Bank of Scotland løfter sløret for chefernes kæmpelønninger kun en enkelt dag efter en anden britisk storbank, Barclays, afslørede, at tre medlemmer af deres topledelse sidste år har modtaget 260 mio. kr. i løn og bonus.

Efter finanskrisen, hvor en lang række banker undveg truende konkurser ved hjælp af omfattende hjælpeordninger bestående af offentlige midler, har myndigheder i mange lande - heriblandt Storbritanien - krævet kontrol med de lukrative bonusordninger.

Blandet andet kræver medlemmer af oppositionen større ansvarlighed og foreslår, at de mange penge i stedet skal bruges på vækstinitiativer, som kan øge beskæftigelsen i Storbritannien.

87 mio. i løn til britisk bankchef

Goldman-chef talte mod lønfest – og tredoblede sin egen

Barclays udbetaler 30 mia. i bonus

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs