Goldman-chef talte mod lønfest – og tredoblede sin egen

Lloyd Blankfein, topchef i Goldman Sachs, advarede mod faste lønstigninger på Wall Street mindre end otte måneder inden, hans egen løn blev tredoblet.

Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Det gælder også Lloyd Blankfein, topchef i Goldman Sachs. I juni 2010 advarede han mod at hæve lønningerne på Wall Street, men mindre end otte måneder efter, blev hans løn tredoblet til to millioner dollar. Det skriver Bloomberg.

I juni sagde Lloyd Blankfein ellers i et interview med the Financial Crisis Inquiry Commission, at banken foretrak at betale bonusser, afhængigt af bankens resultater, i stedet for at love faste, høje lønninger.

Lønfest

"Vi mener, at verden går i en forkert retning. Vi mener ikke, at faste, høje lønninger til de ansatte og lavere bonusser er god opførsel," sagde topchefen, der også kunne fortælle, at han havde haft den samme løn i 20 år.

Den 28. januar i år afslørede storbanken dog, at lønningerne til fem ledende medarbejdere, herunder topchefen, var blevet forhøjet. Ud over en opgradering af lønnen, fik topchefen også en bonus på 12,6 mio. dollar i 2010, skriver Bloomberg.

Følge med konkurrenterne

Lønstigningerne kommer bl.a. efter, at flere konkurrenter, bl.a. Morgan Stanley, UBS og Citigroup, har forhøjet lønningerne til de ansatte.

Nye amerikanske regler på lønområdet for banker, der i øjeblikket er i høring, sigter alene på bonusser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også