Avis: Banker gør op med ejendomspukkel

Ifølge chefen for Aberdeens ejendomsaktiviteter i Norden er bankerne igen begyndt at handle med de ejendomme, de ufrivilligt er endt med.

Der er atter grøde på ejendomsmarkedet og bankerne forsøger stille og roligt at komme af med de ejendomsporteføljer, der er havnet på deres bøger i takt med at finanskrisen knækkede en lang række danske ejendomsspekulanter og ejendomsselskaber. Det skriver Berlingske Business.

”Vi tog allerede for to år siden kontakt til en lang række pengeinstitutter for at fortælle om vores kompetencer, fordi vi som mange andre kunne se, at bankerne ville få en udfordring med deres ufrivillige ejendomsbesiddelser. Dengang var tiden ikke moden, men med de opgaver, Aberdeen netop har fået, og med de henvendelser, der kommer for tiden, må jeg konstatere, at der er grøde i bankverdenen,” siger Tonny Nielsen, der er chef for Aberdeens ejendomsaktiviteter i Norden.

Grøde i markedet

Flere banker og realkreditinstitutter melder også, at der nu er ved at ske noget.

Hos Nykredit bekræfter Lars Holst, der er vicedirektør og ansvarlig for kreditområdet og håndtering af nødlidende engagementer, at banken oplever, at der er grøde i markedet.

”Vi vil gerne sælge ejendommene. Det er indiskutabelt, men ikke for enhver pris. Nu hvor vi kommer ind i et normaliseret marked, vil vi og alle andre jo gerne sælge vores ejendomme, for vi lever ikke af at eje ejendomme, vi lever af at låne penge ud til folk, som ejer ejendomme,” siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også