Ringkjøbing Landbobank flirter med ejendomsmarkedet

Det ejendomsmarked, som et utal af bankdirektører har brændt fingrene på de seneste år, har nu ramt et prisniveau, der er interessant for Ringkjøbing Landbobank.

Der sidder rigtig mange bankdirektører rundt om i landet, der ville ønske, at de havde nedbragt deres banks eksponering mod ejendomsmarkedet, inden den økonomiske krise sendte priserne mod bunden og fyrede op under massive nedskrivninger, som i flere tilfælde har kostet banker livet.

Nu har priserne imidlertid ramt et niveau, der gør ejendomsmarkedet interessant for en af de banker, der kun har haft en meget lille eksponering på området under krisen. I et interview med FinansWatch oplyser adm. direktør for Ringkjøbing Landbobank Bent Naur, at man kigger seriøst på området.

Interessant prisniveau

”Ja, vi er ikke afvisende over for at finansiere ejendomme med det nuværende prisniveau på markedet. Det kommer selvfølgelig an på, om vi bliver præsenteret for nogle gode engagementer, men det er klart, at ejendomme ikke er et dårligt segment at være i. Det er bare dårligt, når det er overophedet,” siger han.

”Vi tester ejendomsmarkedet til stadighed med de prisniveauer, som det er kommet ned på nu. Det er en af de ti bolde, som vi tester, så må vi se, når vi kommer længere frem, om det giver bid,” siger Bent Naur til FinansWatch.

Med en konservativ udlånspolitik er Ringkjøbing Landbobank blandt de banker, der er kommet stærkest gennem krisen. Det skyldes ikke mindst fraværet af mange spekulative ejendomsprojekter i udlånsporteføljen.

Læs interview med Bent Naur om det netop offentliggjorte regnskab her:

Ringkjøbing vil vokse 10 pct. i 2011

Regnskab: Ringkjøbing Landbobank fik fremgang i 2010

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også