FinansWatch

Kapitalfonde dømmes ude af bankkonsolidering

Analytikere og corporate finance-folk tror ikke på, at kapitalfondenes bugnende pengekasser kan sætte skub i konsolideringen i den danske og nordiske banksektor.

Med de meget generaliserende og overfladiske briller på, så ligner den fragmenterede danske bankindustri en godbid for kapitalfondene, som normalt er dygtige til at påtage sig rollen som konsolidator. Men det er også kun på overfladen, at der er et match mellem kapitalfondenes strategiske ageren og finansielle forretningsmodel – og så den fragmenterede danske banksektor.

”Helt overordnet så er der en fragmenteret struktur i en industri, der måske passer udmærket til kapitalfondenes traditionelle måde at tænke og agere på. Men man skal bare huske på, at der er en masse regulatoriske ting omkring det at drive bank og en masse krav omkring kapitalstrukturen i bankerne, som harmonerer dårligt med fondenes traditionelle model. Og så kan der måske også være noget på kompetencesiden, for at fusionere to banker er altså noget helt andet end at lægge to platicfabrikker sammen til én,” siger Torsten Bech, som er seniorranalytiker hos LD Invest.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs