FinansWatch

Regnskab: Sydbank skuffer med halvårsregnskab

Den Aabenraa-baserede bank kan slet ikke leve op til markedets forventninger og skuffer på flere parametre. Men Karen Frøsig og co. fastholder forventningerne til helåret. (Opdateret 13.57)

Sydbanks regnskab er ligesom kollegernes præget af de to krak i henholdsvis Amagerbanken og Fjordbank Mors, hvor ekstraordinære udgifter til Indskydergarantifonden belaster indtjeningen mærkbart. De udgifter var dog kendte størrelser af markedet, som havde sat næsen op efter et stærkere regnskab fra Sydbank, end det der blev sendt på gaden lige omkring kl. 13.30.

Her sendte investorerne straks aktien ned med 6 pct., primært fordi bankens resultat før skat i andet kvartal er markant dårligere end markedet havde forventet. Her var konsensus blandt analytikerne, som Ritzau Finans havde spurgt, at banken ville lande en indtjening på 212 mio. kr., men Karen Frøsig og co. kan blot notere en før skat-indtjening på begrænsede 6 mio. kr.

På bundlinjen "mangler" der 154 mio. kr., hvor analytikerne havde forventet 159 mio. kr. til egenkapitalen.

Det er over en bred kam, at Sydbanks indtjening skuffer voldsomt i andet kvartal, hvor det nærmest kun er nedskrivningerne, der holder sig indenfor nogenlunde samme niveau, som analytikerne havde forventet.

Bredt funderet tilbagegang

Bankens handelsindtjening på 235 mio. kr. er små 50 mio. kr. lavere end forventet af markedet, mens beholdningsresultatet blinker rødt med 62 mio. kr., hvor markedet havde forventet et plus på 38 mio. kr.

En gennemgang af resultatopgørelsen viser en bredt funderet tilbagegang sammenlignet med tilsvarende periode i 2010. Både basisindtjeningen, handelsindtjeningen og beholdningsresultatet går pænt meget tilbage. Og samtidig er basisomkostningerne, som ellers er et af bankens fokuspunkter, gået frem med 2 pct. Det eneste deciderede lyspunkt er et nedskrivningsniveau der er faldet fra 633 mio. kr. til 490 mio. kr.

Under balancen kan Karen Frøsig og co. glæde sig over, at indlånsmassen er vokset med 2,5 mia. kr., mens udlånene er gået den anden vej, hvor bankens udlånsbog er krympet med 2,2 mia. kr. i første halvår 2011.

Sydbank skriver selv, at udviklingen er i underkanten af det udmeldte ved indgangen til året, og kalder samtidig egenkapitalforrentningen på 3,8 pct. ikke er tilfredstillend, men dog udmærket de nuværende økonomiske konjunkturer taget i betragtning.

Banken fastholder sin tidligere udmelding om et basisresultat før nedskrivninger i intervallet 1,7 - 2 mia. kr., selvom den globale økonomiske udvikling vurderes at have forringet bankens markedsvilkår. Det skaber især usikkerhed i forhold til bankens handelsindtjening, men denne usikkerhed neutraliseres af forventet større lønsomhed p.g.a. gennemførte rentestigninger kombineret med en forventning om et lavere omkostningsniveau i andet halvår.

Sydbank: Spænding om landbrug og renteindtægter

Jyske og Sydbank blandt de store

Bankdata: Sydbank havde nået grænsen

Frøsig: Glad for at vi er de bedste

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs