FinansWatch

Sydbank: Vi er "too big to fail"

Sydbanks administrerende direktør Karen Frøsig er overbevist om, at hendes bank vil komme i den særlige kategori af "systemisk vigtige banker", som økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har bebudet, at han vil oprette

"Det vil betyde noget på både den positive og negative side. Hvis en bank er systemisk vigtig vil dens lånemuligheder blive lettere og billigere. Men der er ingen tvivl om, at man vil stille andre krav til kapital," siger Karen Frøsig.

Direktøren vil ikke gætte på, om egenkapitalforrentningen alt i alt bliver højere eller lavere, hvis Sydbank bliver udnævnt til systemisk vigtig, før hun kender detaljerne om kapitalkrav.

Sydbank-chefen giver politikerne rosende ord med på vejen for ideen om at pege på de banker, der er systemisk vigtige for Danmark.

"Jeg tror ikke, at vi vil få de store overraskelser. Vi går i forvejen rundt med en forestilling om, at visse institutter er "too big to fail". Det er det, vi får formaliseret," vurderer Karen Frøsig.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs