Frøsig: Turbulens hård ved handelsindtjening

Sydbank-topchefen Karen Frøsig fremhæver bankens robusthed og den store tilgang af privatkunder.

Det minder om bøllebank, det som Sydbank-aktien tirsdag eftermiddag er udsat for på børsen.

Modsat den hårde medfart fra investorerne, som finder flere tidsler end blomster i Sydbanks halvårsrapport, så peger Sydbanks Karen Frøsig på en række ting i banken, som hun er meget tilfreds med.

"Regnskabet viser på linje med vores top tre-placering i den europæiske stresstest, at banken er robust og solid. Kreditkvaliteten er forbedret, nedskrivningerne er faldet med 23 procent til det laveste niveau siden 2008, og vores likviditet og kapitalgrundlag giver os den finansielle styrke til fortsat at udvide vores aktiviteter," siger hun ifølge en pressemeddelelse.

Hun peger også på, at kundetilgangen er meget tilfredsstillende.

"På landsplan er antallet af kunder vokset med tre procent siden årsskiftet, og i hovedstaden er fremgangen betydeligt større," siger hun.

Afmatning sætter spor

"Bankudlånene er faldet godt én procent i årets første seks måneder. På den måde sætter den økonomiske afmatning i samfundet også sine spor i vores halvårsregnskab. Udlånene til erhvervslivet falder, men til gengæld kan vi konstatere, at den markante tilgang af privatkunder medfører en vækst i privatudlånene," siger Frøsig ifølge meddelelsen.

"Turbulensen på de finansielle markeder har reduceret vores handelsindtjening betydeligt. Sammen med udgifter til Indskydergarantiordningen på 161 millioner kroner præger det regnskabet i væsentlig grad," siger Karen Frøsig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også