FinansWatch

Nordea ser stærk indtjeningsfremgang i Sydbank

Sydbank står over for et stort løft i overskuddet de kommende år, da hensættelser til dårlige lån i banksektoren viser tegn på at være aftagende. Det vurderer Nordea Markets.

"Sydbanks aktiekurs er imidlertid fortsat presset oven på finanskrisen. Derfor vurderer vi, at kursen vil stige i takt med, at banken rapporterer kvartalsregnskaber, der viser faldende hensættelser til dårlige lån," skriver Nordea.

Aktiens lave prissætning skyldes ifølge Nordea Markets skuffelse over Sydbanks relativt høje hensættelser til dårlige lån i 4. kvartal sidste år.

"Dette er imidlertid ikke en tendens, vi forventer, vil fortsætte. Tværtimod venter vi, og Sydbank selv, markant færre hensættelser i år," skriver Nordea.

Bedst positioneret

Banksektoren står over for strammere regulering i de kommende år fra de såkaldte Basel III-regler.

Sydbank er efter Nordeas opfattelse den bank i Danmark, som står bedst positioneret til de nye regler. Derfor venter Nordea, at Sydbank på længere sigt vil kunne opnå en højere forrentning af egenkapitalen end de andre store banker i Danmark. Dette er ikke reflekteret i prissætningen, konkluderer Nordea.

Frøsig fortsætter stille togt på Sjælland

Ny bestyrelsesformand i Sydbank

Sydbank: Vi kommer over og kigger på det

Frøsig: Glem fusion med Jyske Bank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs