FinansWatch

Regnskab: Sydbank ud af startbåsen med stærk bundlinje

Første kvartal endte med en stærk bundlinje for Sydbank, der klarede sig bedre end analytikerne ventede. (Opdateret 14:32.)

Foto: Andreasen Carsten

Årets første tre måneder varmede på kistebunden i Sydbank.

Aabenraa-banken har netop offentligjort et regnskab for første kvartal, der viser en basisindtjening på 1098 mio. kr. - 21 mio. lavere end forventet - men samtidig et betydeligt bedre resultat før skat end analytikerne havde peget på.

For mens analytikerne kun havde et resultat før skat på 99 mio. kr., kan banken fremvise 175 mio. kr.

"Vi er kommet ud af de første tre måneder af 2011 med et resultat, der viser, at vi følger den stabile kurs, der har bragt os styrket igennem de senere års økonomiske afmatning i samfundet," skriver adm. direktør Karen Frøsig i en pressemeddelelse.

Samtidig er nedskrivningerne på udlån faldet i forhold til sidste år, til 250 mio. kr. mod 323 mio. kr. i første kvartal af 2010.

Indlånsvækst

"Nedskrivningerne på udlån er helt i tråd med vores forventninger reduceret markant sammenlignet med sidste år. Samtidig holder vi stadig vores basisomkostninger i ro. Det giver os et godt fundament til at udbygge vores aktiviteter i de kommende år," skriver direktøren.

Analytikerne havde forventet nedskrivninger på 283 mio. kr.

Kvartalet har samtidig budt på en stigning i indlån på 4 pct., og et udlånsfald på 3 pct. Overfor Ritzau Finans oplyser Karen Frøsig, at banken ikke oplever funding problemer - og at man er klar til at føre en ekspansiv politik.

"Vores filialer landet over byder fortsat mange nye kunder velkommen. Det gælder både privatkunder og erhvervskunder. Den udvikling forventer vi vil fortsætte, ikke mindst nu, hvor vi åbner flere nye afdelinger på Sjælland."

Tror på svagt Danmark

Februars helårsregnskab bød på 1,4 mia. kr. i nedskrivninger. Sydbank forventede før regnskabet et basisresultat i 2011 - før nedskrivninger - på mellem 1,7 og 2 mia. kr.

Et resultat, der er baseret på forventninger om svage, hjemlige konjunkturer. Bankens første kvartal har ikke medført nogen ændring i udsigten.

SME Direkts analytikerpanel havde ifølge Ritzau Finans forventet en basisindtjening på 1119 mio. kr. mod 1228 i første kvartal 2010. Nedskrivningerne ventedes at falde, men ikke helt nok til at kompensere for den lavere indtjening. Dermed lød gennemsnittet af spådommene på et resultatet før skat på 99 mio. kr. - og dermed altså et betydeligt fald fra de 226 mio. kr., første kvartal af 2010 bød på.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs