FinansWatch

Avis: Nordeas shippingkunder har det svært

Nordea-koncernen har samlede udlån til shippingkunder på 90 mia. kr. Shippingudlån stod for 23 pct. af koncernens lånetab.

Foto: /ritzau/Torben Stroyer

Berlingske Business skriver i dag, at flere af de rederier, der har store lån hos Nordea, har en usikker fremtid.

Det drejer sig især om Torm og General Maritime, der har været i vælten den seneste uge på grund af pengemangel.

”Der er ingen tvivl om, at det er et risikosegment. Nordea har kun hensat begrænsede beløb til tab på shippingudlånene og kan derfor sagtens få tab på shipping, også store tab,” siger Jyske Banks analytiker Christian Hede til Berlingske Business.

Nordea har ifølge avisen afsat 150 mio. euro til at dække tab på shippingudlån. Banken vurderer selv, at den har udlån for 400 mio. euro, der kan betegnes som værende i farezonen.

Nordeas samlede udlån til shippingindustrien er på 12 mia. euro, hvilket er 3,6 pct. af de samlede udlån. Shippingsindustriens andel af lånetab er dog væsentlig højere, idet branchen stod for 23 pct. af de samlede tab i tredje kvartal. Tabene beløb sig til 26 mio. euro, skriver Berlingske.

Banker bremser Torms paniske pengejagt

Danske banker har tre mia. kr. i klemme

Bankerne har grebet om Torm

Avis: Bankers krav kan presse græsk storaktionær ud af Torm

Banker presser Torm til større emission

Avis: Torm venter på bankerne 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs