FinansWatch

Avis: Bankers krav kan presse græsk storaktionær ud af Torm

Bankerne bag rederiet Torm med Danske Bank og Nordea i spidsen, vil redde det kuldsejlede rederi og planlægger blandt andet en kapitaltilførsel, der kan
presse den græske storaktionær, Gabriel Panayotides, ud af selskabet.

Bankerne vil blandt andet give Torm mere lempelige lånebetingelser og samtidig kræve, at selskabet rejser 300 mio. dollar (ca. 1,6 mia. kr.) mere ved en
forestående aktieemission, i stedet for 100 mio. dollar, der oprindeligt var planlagt.

Det skriver Berlingske Business.

Den store tilførsel af ny kapital kan også være med til at mindske den græske Panayotides families andel, der sidder på 52 pct. af aktierne i Torm, og dermed svækker deres greb om rederiet. Særligt den udbyttepolitik grækerne har presset Torm, vurderes at have bidraget til Torms økonomiske problemer.

"Bankerne vil uden tvivl forsøge at holde Torm flydende. Bankernes drømmescenario må være, at nye investorer vil deltage i en stor kapitaltilførsel, der giver Torm luft, og samtidig er så stor, at den græske hovedaktionær ikke kan være med, og han derfor bliver udvandet, siger Lars Heindorff, aktieanalytiker i ABG Sundal Collier," til Berlingske Business.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs