Regnskab: Nordea lander bedre kvartalsrapport end ventet

På flere parametre er Nordeas tal fra første kvartal bedre end ventet af markedet. Nedskrivningerne dog større end forventet. (Opdateret 07.09)

Nordea præsenterer en bredt funderet fremgang i regbnskabet for første kvartal.

Nettorenteindtægterne i første kvartal i år landede på 1324 mio. euro, hvilket er en fremgang på 7 pct. i forhold til samme kvartal i 2010.

Resultatet før nedskrivninger er på 1245 mio. euro, det er 9 pct. bedre end tilsvarende periode i 2010, mens det risikojusterede resultat på 771 mio. euro er en fremgang på 14 pct. sammenlignet med året før.

Nettoresultatet på 742 mio. euro er knap 50 mio. euro bedre end aktiemarkedet havde forventet. Til gengæld er bankens nedskrivninger større end ventet.

"Jeg er stolt over at præsentere endnu et stærkt kvartal. Vores kundestrategi og solide forretningsplatform fortsætter med at levere resultater. Indtægterne er på et rekordhøjt niveau. Både ordinært resultat og risikojusteret resultat steg mere end 10 pct. i forhold til 1. kvartal 2010," siger koncernchef Christian Clausen i en skriftelig kommentar til regnskabet.

"Europæiske banker står over for store udfordringer med omkostningerne ved den nye regulering. Nordea vil tage de skridt, der er nødvendige for at fastholde sin position blandt de førende banker. I vores plan for ’det nye normale’ vil vi fokusere på øget egenkapitalforrentning og gennemføre tiltag, der styrker kapital- og omkostningseffektiviteten," fortsætter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også