FinansWatch

Avis: Nordea-image i frit fald

Børsen skriver, at bankens image er dykket med 30 pct. på en måned efter stor fyringsrunde og bankens rolle i børsnoteringen af Pandora.

Foto: Thomas Borberg

Michael Rasmussen bliver budt velkommen som Schützes afløser i storbanken på Christianshavn med en skuffende image-måling, hvor bankens omdømme er ude på en gevaldig rutsjetur.

Der erfarne bankmand med de midtsjællandske rødder overtog posten som landechef i Danmark i juni måned og kort efter eksploderer to svære sager i topchefens hænder. Og det er sager, som sjældent giver point i den brede offentlighed, når man skal fyre 600 medarbejdere og man har været emissionsbank for et selskab, hvis markedsværdi er blevet rundbarberet efter en katastrofal halvårsrapport.

Børsen skriver, at Nordea p.t. oplever den laveste score i 201 og at både Jyske Bank og Danske Bank nu nærmer sig førerhunden på den danske bankscene, der bl.a. har fået stor ros for at slippe så flot gennem finanskrisen, hvor lånebogen var kernesund.

Sidste gang Nordeas imagescore hos Yougov lå lige så lavt som nu, var i sommeren 2010. Dengang scorede banken imidlertid 200 pct. højere end Danske Bank og Jyske Bank, mens forspringet i dag er indsnævret til henholdsvis 40 pct. og 52 pct.

Rasmussen: Man er enten vinder eller taber

Nordea: Lad de svage banker dø

Nordeas Pandora-produkt er nul kr. værd

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs