FinansWatch

Nordea: Lad de svage banker dø

Nordea-topchefen Christian Clausen er tilhænger af Bankpakke III og siger, at det er helt naturligt at både aktionærerne og investorerne i krakbankerne taber penge. (Opdateret 07.26)

Foto: HENRIK MONTGOMERY

I et interview med Børsen går Nordeas Christian Clausen direkte i opposition til størstedelen af den danske banksektor, når han direkte siger, at det kun er sundt og naturligt, at de usuinde banker dør.

Og når bl.a. Lokale Pengeinstitutter er ude at kritisere den danske enegang om, at Danmark straffer investorerne unødigt hårdt sammenlignet med det øvrige Europa, så er Clausen lodret uenig.

"For hvem skal ellers betale? Der findes kun dem, der har taget en risiko ved at låne disse banker penge eller skudt ansvarlig kapital ind i en bank og fået et højt afkast for det. Der findes ikke andre end dem, der skal tage tabet. Det er ikke rimeligt, at de sunde banker skal redde de dårlige banker," siger Christian Clausen.

"I forhold til Bankpakke III er der ikke noget bakgear, der er kun en afgrund. Og de øvrige EU-lande har ikke banker, der går konkurs i øjeblikket for nu at sige det på den måde," siger Christian Clausen til Børsen.

Clausen siger samtidig til Børsen, at man ikke skal overgøre den negative effekt, som mange taler om, nemlig at de danske bankers ry i udlandet lider stor skade p.g.a. Bankpakke III, hvilket forværrer mulighederne for den livsvigtige funding til de danske banker.

"Indirekte påvirker Fjordbank Mors’ krak os, fordi vi driver en stor bank i Danmark. Det er klart, at det skaber usikkerhed om, hvordan bankerne har det. Men man skal ikke overdramatisere det. Jeg tror udmærket, at udlandet kan skelne mellem skidt og kanel. Derfor er den direkte effekt ikke særlig stor," siger topchefen.

Nordea halverer antallet af dårlige betalere

Udsigt til færre hænder i Nordea

Clausen er godt tilfreds

Clausen: Hård konkurrence i Danmark

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs