Clausen er godt tilfreds

Nordeas adm. direktør ser halvårsregnskabet som et solidt fundament for bankens nye plan. Opdateret 10:03.
Foto: SANNE VILS AXELSEN
Foto: SANNE VILS AXELSEN
AF RITZAU FINANS

Det var en tilfreds administrerende direktør for Nordea, Christian Clausen, der tog imod presse- og analytikerkorpset oven på bankens halvårsregnskab.

"Jeg er glad for at kunne præsentere endnu et godt regnskab. Vi har et meget solidt fundament, så vi kan implementere vores "new normal" plan," siger Christian Clausen på en telekonference efter regnskabet.

Nordea kunne i regnskabet præsentere et overskud på 700 mio. euro og et nedskrivningsniveau, som ifølge topchefen ikke et set så lavt siden før krisen.

Og ambitionerne for Nordens største bank er klare: Nordea skal være en af de bedste banker i Europa, når det forrentning af egenkapitalen.

"Det er nødvendigt for os at være blandt de bedste. Det giver os flere fordele, hvor vi blandt andet vil se lave fundingomkostninger," siger Christian Clausen.

Regulering koster

Nordea går efter en forrentning af egenkapitalen på 15 pct., men det er endnu uvidst, hvornår det mål skal nås.

Han betoner desuden, at ny og skærpet regulering af bankerne fortsat sætter sine spor i den daglige drift.

"Vi er nødt til at være endnu mere effektive og konstant fokusere på at få omkostningerne i bund," understreger Christian Clausen.

Nordea lancerer i løbet af efteråret en strategi, hvor banken vil komme nærmere ind på, hvordan målet om 15 pct.s forrentnings af egenkapitalen.

Ritzau Finans

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også