Analytiker: Andre vil følge i Nordeas fodspor

Christian Hede fra Jyske Bank er sikker på, at også andre banker ser på, om der kan spares omkostninger ved at nedlægge stillinger.
Af Ritzau Finans

I Danmark har Nykredit og Nordea meldt ud, at de vil spare på omkostningerne efter 2011. Og man kan levende forestille sig, at der er flere banker, der vil følge i deres fodspor. Det siger aktieanalytiker fra Jyske Bank Christian Hede til Ritzau Finans.

Nordeas nedlæggelse af i alt 2000 stillinger skal ses i lyset af bankens udmeldinger om omkostningsbesparelser i forbindelse med dens halvårsregnskab for godt en måned siden. Banken ønsker en flad omkostningsstruktur, og det skal effektiviseres ved udgangen af 2011.

Nordea er ikke den første bank, der nedlægger stillinger, og banken vil nok heller ikke være den sidste ifølge Christian Hede.

- At nedlægge stillinger er ikke den nemmeste vej, men det er en oplagt vej. Lønomkostninger er en af de største omkostninger i bankstrukturen, så hvis man kan skære ned der, så er man kommet et godt stykke af vejen, vurderer Christian Hede.

Frygter øgede omkostninger

Ifølge aktieanalytikeren er der historisk set ikke set nogen gode eksempler på, at det er lykkedes bankerne at sætte lønningerne ned, og derfor er det mere effektivt at skære i antallet af lønninger. Han peger samtidigt på, at bankerne går en svær tid i møde med et usikkert marked og mulighed for øgede skatter efter valget.

- Bankerne oplever en større usikkerhed på markedet og dermed også større usikkerhed for deres forretninger. Derfor er det naturligt, at Nordea og andre banker ser indad og nok vil tage den her omkostningsudvikling op til overvejelse, siger Christian Hede.

Nordea fyrer op til 650 i Danmark

Forbund skuffet over Nordea

Rasmussen: Man er enten vinder eller taber

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også