FinansWatch

Den svenske stat vil sælge flere Nordea-aktier

Den svenske regering vil sælge yderligere ud af aktiebeholdningen i Nordea i indeværende valgperiode. Det siger minister for finansmarkedet Peter Norman på en præsentation i Stockholm.

Efter fredagens salg af 6,3 pct.point af sin aktiebeholdning kan Sverige dog ikke sælge yderligere ud i de kommende 90 dage.

"Det er vigtigt at mindske Sverige usikkerhed for uro i verden," forklarer han og vurderer, at der er store risici ved at eje finansielle aktiver som bankaktier.

"Værdien kan jo ændres hurtigt. Og dertil kommer at der er stærke grunde til at mindske vores statsgæld," lød den videre forklaring.

Sverige grundlagde sin ejerandel i Nordea i forbindelse med bankrisen i begyndelsen af 90'erne, hvor staten skød penge i den kriseramte svenske bank Nordbank og overtog den 100 pct. I 1995 blev 34,5 pct. af Nordbanken noteret på børsen i Stockholm og dermed reduceres den svenske stats beholdning af Nordbanken-aktier tilsvarende. I perioden 1997-2001 slog Nordbanken, finske Merita Bank, danske Unibank og norske Christiania Bank og Kredtikasse sig sammen og dannede Nordea, som den svenske stat dermed blev medejer af. I

2007 annoncerede den svenske regering, at man ville sælge ud af sin beholdning i Nordea, men deltog i 2009 i Nordea emission inden man i nu levede op til hensigtserklæringen fra 2007 og reducerede sin beholdning.

RB-Børsen

Den svenske stat har fået 74,5 skr. pr. aktie

Nordea-salg er afsluttet

Avis: Sampo vil have fingre i statens Nordea-aktier

Analytikere: Sampo favorit til Nordea-køb

Nordea-salg gennemføres fredag

Svensk stat i storudsalg af Nordea-aktier

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs