FinansWatch

Avis: Sampo vil have fingre i statens Nordea-aktier

Finske Sampo vil købe aktier i Nordea for omkring 200 mio. euro. Dermed opnår Sampo en ejerandel på 21 pct., siger Sampo-CEO Kari Stadigh til en finsk avis.

Flere analytikere har peget på Sampo som en oplagt køber af nogle af de Nordea-aktier, der er blevet sat til salg af den svenske stat, og meget tyder på, at de får ret.

Til den finske avis Helsingin Sanomat siger Sampos CEO, Kari Stadigh, at man har planer om at købe ti pct. af aktierne, der er blevet sat til salg af den svenske stat, det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Det er naturligt for os at købe omkring 10 pct. af aktierne (der er udbudt af den svenske stat, red.),” siger Sampo-chefen til avisen.

Dermed kommer Sampo til at eje 21 pct. af aktierne i Nordea. I det lange løb forudser Kari Stadigh dog, at en ejerandel på 22-23 pct. ikke vil være unaturlig.

Mere fra FinansWatch

Mobilepay-fusion vil på "få år" gøre milliontab til fortid

Ledelsen hos Vipps Mobilepay, der gik i luften i starten af denne måned, vil inden for en overskuelig årrække forvandle rødt til sort på bundlinjen efter år med underskud hos hhv. Vipps og Mobilepay. Topchef Rune Garborg forudser, ”at det snart bliver 60-70 pct. af transaktionerne, der betales for.”

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs