Den svenske stat slipper formandsposten

Det er helt som ventet, at statens repræsentant i formandsstolen takker af. Nu forventes det, at bestyrelsen vil foreslå den nuværende næstformand Björn Wahlroos som ny formand.

Den svenske regering har i flere år meldt klart ud, at den svenske stat ikke er den rigtige langsigtede ejer af en stor aktiepost i en privat bank. Endnu har staten ikke afhændet sine aktier, men i dag trådte statens repræsentant tilbage som formand for bestyrelsen. Det fremgår af en meddelelse.

Med formand Hans Dalborgs exit ved den næste generalforsamling er vejen banet for, at den nuværende næstformand Björn Wahlroos overtager formandsposten – da han repræsenterer bankens storaktionær, finske Sampo.

”Der er vel 75 pct. chance for, at Björn Wahlroos overtager som formand. Han repræsenterer den største aktionær, så det vil være meget naturligt. Det vil være en stor overraskelse, hvis det ikke bliver ham. Og med Dahlborgs fratræden er der ligesom meldt klart ud fra den svenske stats side, at man ikke er en langsigtet ejer af Nordea,” siger analytiker i Danske Markets Per Grønborg til FinansWatch i en kommentar til nyheden fra Stockholm.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også