FinansWatch

Den svenske stat slipper formandsposten

Det er helt som ventet, at statens repræsentant i formandsstolen takker af. Nu forventes det, at bestyrelsen vil foreslå den nuværende næstformand Björn Wahlroos som ny formand.

Den svenske regering har i flere år meldt klart ud, at den svenske stat ikke er den rigtige langsigtede ejer af en stor aktiepost i en privat bank. Endnu har staten ikke afhændet sine aktier, men i dag trådte statens repræsentant tilbage som formand for bestyrelsen. Det fremgår af en meddelelse.

Med formand Hans Dalborgs exit ved den næste generalforsamling er vejen banet for, at den nuværende næstformand Björn Wahlroos overtager formandsposten – da han repræsenterer bankens storaktionær, finske Sampo.

”Der er vel 75 pct. chance for, at Björn Wahlroos overtager som formand. Han repræsenterer den største aktionær, så det vil være meget naturligt. Det vil være en stor overraskelse, hvis det ikke bliver ham. Og med Dahlborgs fratræden er der ligesom meldt klart ud fra den svenske stats side, at man ikke er en langsigtet ejer af Nordea,” siger analytiker i Danske Markets Per Grønborg til FinansWatch i en kommentar til nyheden fra Stockholm.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs