FinansWatch

Grønborg: Svært ved at se Nordea og SEB finde sammen

Danske Markets analytiker Per Grønborg noterer sig, at Christian Clausen godt vil fusionere eller købe sig større i Sverige, men den mest oplagte partner er svær at indfange. Ikke mindst p.g.a. de kulturelle forskelle.

Christian Clausen vil rigtig gerne vokse Nordea endnu større – og hellere med én enkelt stor mundfuld i skikkelse af et opkøb eller en fusion, frem for den mere træge organiske vækst. Men dels så står de andre store svenske banker – de tre Sér i skikkelse af Svenske Handelsbanken, SEB og Swedbank – hver især solidt positioneret rent finansielt, men hvad måske sværere er, at også konkurrencemyndighederne skal godkende en eventuel fusion. Både i Sverige, men måske i endnu højere grad i forhold til konkurrencemyndighederne i EU, kan Nordea støde på udfordringer.

”Jeg tror, at den fusion, som vil have størst sandsynlighed for at gå igennem på det svenske marked, vil være en sammenlægning af Nordea og SEB Enskilda,” siger Per Grønborg, aktieanalytiker fra Danske Markets til FinansWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs