Dam: Måske 10 mio bankkunder i Danmark

Anders Dam ser store bevægelser i disse måneder i den danske banksektor, hvor mange kunder skifter bank. (Opdateret 12.25)

Anders Dam og Jyske Bank blæste sådan set til angreb for længe siden. Helt præcist var det i forbindelse med kapitaludvidelsen i efteråret 2009, at banken besluttede sig for, at den ville udnytte den stærke finansielle status og de mange pressede konkurrenter til at gå ud og hente mere forretning ind til banken med hovedkontor i Silkeborg.

Og kampen er fortsat i fuld gang og Jyske Bank oplevede i 2010 at både indlån og udlån steg – der er simpelthen kommet flere kunder i butikken.

Røre på markedspladsen

Men Anders Dam, I har fået flere kunder og du vil fortsat have flere kunder, det er det som næsten alle bankdirektører siger her i forbindelse med regnskabssæsonen. Hvor er det, at I henter alle de kunder?

”Der er en vis røre ude på markedspladsen. Vi har jo 120 adresser, og ude i vores filialer, der ved de godt, hvem de vil have. Men du kan sige, at vi går efter den almindelige familie Danmark-kunde. Der er ikke noget hokus-pokus i det”.

Nej, men alle de her kunder som I og andre får, de må jo sive et sted fra?

”Ja enten det, eller også placerer kunderne sig flere steder. Måske er der i dag 10 millioner kunder i Danmark, hvor der egentlig kun burde være 5 millioner bankkunder”.

Spreder indlån ud

Tror du det?

”Tjaaaa, nogen bevægelse er der nok efter Amagerbankens krak. Alle dem med mere end 750.000 kr., de spreder jo nok deres indlån mere ud”.

Men hvad har I så set i 2010? Har de nye kunder så været folk, der skulle sprede deres indlån ud på flere banker?

"Her er det typiske bilede, at når man får en ny kunde ind, så vokser forretningsomfanget stille og roligt i løbet af 1-2 år. Langsomt får man tillid til hinanden og så laver man flere engagementer med hinanden," siger Anders Dam.

Vi kan honorere de fleste kredit-krav

Og det banale spørgsmål er så, hvorfor folk skal vælge Jyske Bank til?

"Vi har jo satset på vores Jyske Forskel-koncept siden 1995. Det føler nogle sig tiltrukket af. Og vi har en vis udlånskapacitet samtidig med at vi er en rimelig solid bank. Men der er jo mange ting, der spiller ind. Jeg syntes også, det er en fordel, at vi kan honorere de fleste kunders kredit-krav," siger Jyske Bank-direktøren til FinansWatch.

Anders Dam: Ikke kræfter til stor fusion nu

Dam undrer sig over nedskrivnings-forventninger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også