Dam undrer sig over nedskrivnings-forventninger

Der har været en forventning blandt mange analytikere om, at Jyske Bank ville nedskrive meget i fjerde kvartal. Anders Dam undrer sig over den negative forventning.

Jyske Bank er på rette spor rent nedskrivningsmæssigt, hvor banken med dagens regnskab for fjerde kvartal i træk kunne melde om faldende nedskrivninger. Nedskrivningerne i fjerde kvartal blev på 279 mio. kr. – det er mere end en halvering i forhold til nedskrivningerne i årets første kvartal, hvor banken måtte nedskrive med knap 600 mio. kr.

Op til regnskabet har flere analytikere meldt ud, at de var særdeles spændte på, hvor meget banken ville nedskrive i årets tre sidste måneder. Og Anders Dam forstår ikke helt, hvorfor de negative forventninger, eller skal man kalde det usikkerheder, er dukket op.

Logiske nedskrivninger

”Vi kan i hvert falde konstatere, at nogle troede, at når vi kom til fjerde kvartal, så ville vi komme med ekstra store nedskrivninger. Måske er det fordi, at vi havde store nedskrivninger i fjerde kvartal i både 2008 og 2009,” siger Anders Dam.

Men han mener, at de store nedskrivninger i både 2008 og 2009 var logiske.

Dramatisk negativ vækst

”I 2008 bryder økonomien sammen i fjerde kvartal. Og når det sker, så ryger de første og svageste af kunderne i problemer, og så skal vi jo nedskrive. I 2009 har dansk økonomi jo en dramatisk negativ vækst på 5 pct., så når regnskaberne fra mange af vores erhvervskunder kommer ind i slutningen af året, så kan vi jo godt se, at der er store problemer derude. Så er vi selvfølgelig nødsaget til at nedskrive forholdsvis hårdt på en række engagementer,” siger Anders Dam til FinansWatch.

”Men i 2010 er økonomien jo vendt, hvor vi igen oplever en moderat vækst. Og derfor er der færre behov for nedskrivninger,” siger Jyske Bank-chefen.

Kan ikke vide det

Og hvordan ser det så ud på nedskrivningsfronten i 2011. Kan I fortsætte den gode form med kvartal efter kvartal at have mindre nedskrivninger?

”Det håber jeg, men jeg kan ikke vide det. Det er meget bundet op på væksten i økonomien, hvor der fortsat er nogle lommer i økonomien, der har det hårdt. Her tænker jeg specielt på landbruget og byggeriet,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også