Anders Dam: Ikke kræfter til stor fusion nu

Jyske Bank har de finansielle muskler – og snart også IT-platformen – til en stor fusion. Men det skal ikke være nu, understreger Anders Dam.
Foto: Kristian Sæderup
Foto: Kristian Sæderup

Jyske Banks topchef Anders Dam har ved flere lejligheder meldt klart ud, at han ser en større ændring i det danske banklandskab i løbet af de næste 18-24 måneder, bl.a. i takt med at både de lovgivnings- og kapitalmæssige krav stiger markant for bankerne.

I den forbindelse tror Anders Dam, at en række mindre banker vil være nødsaget til at lade sig konsolidere ind i andre banker. Men spørger man direkte til Jyske Banks egne planer på opkøbsfronten, så er meldingerne mere moderate fra Jyske Bank-hovedsædet i Silkeborg.

Lettere at fusionere

Anders Dam, du siger at når I kommer på bankdatas system, så giver det Jer nogle strategiske fordele. Hvordan det?

”Det handler i al sin enkelthed om, at når vi kommer på det samme datasystem som mange af de andre banker, så er det lettere at fusionere. Bankdata har nogle systemer, så de kan tage data fra de andre centraler og så og sige smelte to bankers data sammen uden de store problemer,” siger Anders Dam.

K-dag

Så er det lig med, at I så nu er klar til at fusionere med andre eller købe op?

”Nej, for det er en meget stor proces, hvor vi først har K-dag (konverteringsdag Red.)i efteråret 2012. Så nej, så langt er vi slet ikke i forhold til opkøb og fusioner, vi koncentrerer os om at tjene nogle penge og vokse banken. Og den slags er noget, som bestyrelsen skal vurdere. Og det har den ikke vurderet endnu”.

Ikke kræfterne

Men der sker jo en masse ting i sektoren p.t., og der er nogle statsgarantier der udløber, det kunne så måske være en anledning til at gøre noget proaktivt fra Jyske Banks side?

”Jo, men er forudsætningerne til stede for det? Nej, det er de ikke p.t. Vi har ikke kræfter til at lave store fusioner nu, fordi vi bruger mange kræfter på at konvertere over til Bankdata,” siger Anders Dam til FinansWatch.

Blandt de banker, der kører på Bankdatas systemer finder man Alm. Brand Bank, Djurslands Bank, Aarhus Lokalbank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Nordjyske Bank, Nørresundby Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland, Sydbank, Tønder Bank, Vestfyns Bank og Østjydsk Bank.

Dåbsattester og hjælpepakker bremser bankbryllupper

Corporate finance-huse opgiver bankbryllupper

Kondrup: Konsolideringssnak uden hold i fakta

Grønborg: Nordea er en "dark horse"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også