FinansWatch

BankInvest: Vi bliver stærkere end nogensinde

Den netop indgåede aftale mellem Jyske Bank og BankInvest er den bedste nyhed for BankInvest i mange år, siger bestyrelsesformand i BankInvest Lars Møller til FinansWatch, der forventer at kunne se resultater på bundlinjen i 2011.

"Vi bliver stærkere end nogensinde".

Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i BI Holding, Lars Møller, efter nyheden om, at Jyske Bank bliver medejer af BankInvest. Fremover vil Jyske Bank også markedsføre BankInvests aktie- og obligationsprodukter, og dermed styrker BankInvest distributionen væsentligt.

Jyske Bank køber sig ind i BankInvest

”Det giver stordriftsfordele, for mere volume kræver ikke flere eller større omkostninger. Det er det, vi får fordele af, og så er jeg sikker på, at Jyske Bank med de kompetencer, de har, bliver en vigtig partner i forhold til at lave endnu bedre produkter,” siger Lars Møller til FinansWatch.

Forretningsomfang stiger

”Det er den bedste nyhed for BankInvest i rigtig mange år. For udbydere af finansielle produkter, er det afgørende, hvordan man kan distribuere sine produkter, og nu får vi jo vores produkter ud i Jyske Banks 116 filialer. Det er selvfølgelig en vældig interessant partner og medejer,” siger Lars Møller.

Bankinvest er i dag ejet af 42 lokale og regionale pengeinstitutter, der også distriburerer virksomhedens forskellige investeringsmuligheder. Med Jyske Banks 116 filialer opvejer man det knæk i distributionen man fik, da man sagde farvel til Roskilde Bank og Fionia Bank.

Forbedret resultat

Lars Møller forventer, at BankInvests forreningsomfang vil stige pænt de kommende år takket være samarbejdet.

"Det er en meget stor aktør, vi får med her, og nu skal vi vise, at vi kan levere varen. Men på den lange bane – 5 til 10 år frem, vil jeg tro, at det let kan blive i nærheden af 10 til 15 pct. af vores samlede forretningsomfang, der kan komme fra Jyske Bank. Det bliver en stor del," siger han.

Hvad samarbejdet kommer til at betyde for bundlinjen er endnu ikke klart, men da der er stordriftfordele, og BankInvest ikke forventer at skulle øge bemandingen vil det være en forbedret indtjening i 2011 i forhold til 2010, som BankInvest forventer lander på mellem 40 og 70 mio. kr. før skat.

Ser lyst på fremtiden

Det seneste år har på flere måder været hårdt for BankInvest, der blandt andet har måttet sige farvel til en række nøglemedarbejdere, men Lars Møller ser ikke samarbejdet som en redningskrans.

"Vi står stærkt på banen i forvejen. Vi ser under alle omstændigheder lyst på fremtiden. Vi har næsten 100 mia., som vi forvalter, men det er klart, at det er en fordel med landets tredje største pengeinstitut i ejerkredsen. Det er en kæmpe gevinst," siger han.

Jyske Bank indtræder samtidig i BankInvests bestyrelse.

Jyske Bank køber sig ind i BankInvest

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs