Jyske Bank køber sig ind i BankInvest

Jyske Bank køber sig ind i BankInvest. Banken skal fremover markedsføre BankInvests aktie- og obligationsprodukter og ejer nu 7 pct. af aktierne.
Foto: Kristian Sæderup
Foto: Kristian Sæderup
AF ANDERS HEERING OG CHRISTIAN SEHESTED

BankInvest får nu en ny stærk medejer i Jyske Bank. Banken sætter sig på 7 pct. af ejerskabet efter en kapitaludvidelse. Samtidig har man indgået en samarbejdsaftale med BankInvest-koncernen og vil fremover markedsføre BankInvests aktie- og obligationsprodukter gennem sine 116 filialer. Det fremgår af en pressemeddelese.

Dermed styrker BankInvest sin distributionskanal væsentligt, efter at man tidligere har måttet sige farvel til distributionen gennem Roskilde Bank og Fionia Bank. Parterne beskriver aftalen som "et offensivt svar på den skærpede konkurrence på markedet for kapitalforvaltning".

”Vi er meget tilfredse med den aftale, vi har indgået. BankInvests forretningsprofil, organisation og governance tiltaler os, og vi får nu skabt endnu større bredde i vores produktudbud til vores kunder. BankInvests produkter vil sammen med Jyske Invest og vores øvrige investeringsprodukter styrke banken på et marked, der i stigende grad bliver mere åbent og konkurrencepræget,” siger Niels Erik Jakobsen, bankdirektør i Jyske Bank. i meddelesen.

BankInvests bliver et supplement til Jyske Invest, der fortsat vil være Jyske Banks primære samarbejdspartner på investeringsforeningsområdet.

Opvejer tab for Roskilde

BankInvest forvalter midler for ca. 250.000 private investorer og knap 100 institutionelle investorer gennem sine 28 investeringsforeninger. Virksomheden blev stiftet i 1969 og er i dag ejet af 42 lokale og regionale pengeinstitutter. Seneste regnskab fra Bankinvest – årsregnskabet for 2009 – viser et positivt resultat for koncernen på 32,2 mio. kr., næsten identisk med resultatet for 2008 på 32,3 mio. kr. Egenkapitalen voksede mellem 2008 og 2009 fra 220 til 252 mio. kr.

”Vi er meget tilfredse med, at Jyske Bank – blandt flere mulige – har valgt BankInvest som fremtidigt supplement til Jyske Invests produkter. Med Jyske Bank som distributør og medejer af BI Holding opnår BankInvest Koncernen en distributionskraft, som er den bedste til dato. Tabet af dele af distributionen gennem Roskilde Bank og Fionia Bank med flere mere end opvejes af den nye aftale,” lyder det fra Lars Møller, bestyrelsesformand i BI Holding og bankdirektør i Spar Nord Bank.

Stærkere end nogensinde

Der er endnu ikke offentliggjort regnskab for 2010 for BankInvest, der tidligere har meldt ud, at man ville lande et sted mellem 40 og 70 mio. kr. på bundlinjen før skat. Året har ellers på mange måder været hårdt for virksomheden, der måtte sige farvel til en række nøglemedarbejdere i aktieafdelignen, der primært blev kapret af Saxo Bank. Bank Invest er desuden dumpet fra 3. til 10. pladsen midt i feltet i Jyllands-Postens store kåring af investeringsforeninger.

I Juni led Bankinvest måtte se sig selv anmeldt til bagmandspolitiet af Finanstilsynet for ikke at overholde deres pligt til at indberette transaktioner. Sommeren bød også på en sønderlemmende kritik fra erhvervsmanden Lars Kolind, der havde tabt stort på Bankinvests forvaltning af udviklingsfonden Preventure.

Det ændrer dog ikke på Lars Møllers optimisme. I et frisk interview ovenpå nyheden om den nye medejer, forsikrer han FinansWatch om, at BankInvest bliver stærkere end nogensinde. Læs interviewet her:

BankInvest: Vi bliver stærkere end nogensinde

Læs mere om BankInvest her:

Saxo Bank på rov hos Bankinvest...igen

Nyt år truer: Andrea Panzieri

Nedtur for Bankinvest

Bankinvest kigger fremad

Bankinvests unge håb til guru i London

(Opdateres)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også