FinansWatch

Gammel gæld spøger i europæiske storbanker

En række af Europas topbanker har fortsat massive midler ude at svømme i førfinanskrise-aktiver, der overstiger summen af PIIGS-landenes forpligtelser.

De europæiske storbankers udlånsbøger er fortsat fyldt med enorme mængder af de eksotiske og yderst risikobetonede aktiver, der opstod i tiden op til finanskrisen.

En ny analyse foretaget af Credit Suisse viser ifølge Wall Street Journal således, at 16 europæiske topbanker har for 532 mia. dollar af potentielt suspekte kreditmarkeds- og ejendomsaktiver på bøgerne.

Det overstiger de 16 bankers samlede eksponering over for PIIGS-landene, der ved årsskiftet beløb sig til 467 mia. dollar.

Amerikanere bedre end europæere

Øverst på listen ligger Royal Bank of Scotland, der stadig har for 110 mia. dollar af de risikobetonede aktiver på bøgerne. Derefter følger HSBC med 75 mia. dollar og Deutsche Bank med 71,5 mia. dollar.

De problemfyldte aktiver stammer hovedsageligt fra det amerikanske finansmarked, men det betyder ikke, at de amerikanske banker sidder med den samme hovedpine.

Således har de tre største, amerikanske banker, Bank of America, Citi og JP Morgan, nedskrevet disse former for aktiver med mere end 80 pct. siden 2007. Analysen foretaget af Credit Suisse viser, at de 16 europæiske banker i snit "kun" har halveret værdien af aktiverne.

Sydeuropæere underminerer britisk bankgigant

EU mistænker banker for karteldannelse

Analytiker: RBS er Europas mest usikre bank

Frygt for flere skattekroner i RBS 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs