FinansWatch

Sydeuropæere underminerer britisk bankgigant

Overskuddet i Royal Bank of Scotland mere end halveres pga. af nedskrivningerne på statsgælden i sydeuropæiske lande.

Storbritanniens største, statskontrollerede bank måtte i tredje kvartal se deres overskud falde til 267 mio. pund - betragtelige 63 pct. i forhold til samme periode sidste år.

En af hovedforklaringerne på faldet skal findes i Sydeuropa. Således har banken siden årsskiftet nedskrevet deres statsobligationer fra PIIGS-landene med hele 76 pct.

Milliardnedskrivning

Hvor de ifølge Bloomberg ved årets start havde en værdi på 4,6 mia. euro, har de ved kvartalets udgang en værdi på 1,1 mia. euro.

Og bankens øverste chef, CEO Stephen Hester, er heller ikke optimistisk i forhold til udviklingen i fjerde kvartal.

"Vi forventer, at de vanskelige vilkår fortsætter i fjerde kvartal. Udsigterne for den økonomiske vækst er blevet nedgraderet. Rentesatserne forventes at forblive lave i længere tid end oprindeligt forventet, og markedet vil sandsynligvis forblive volatilt i nogen tid," udtaler han ifølge Bloomberg.

Investeringer halter

Det var dog ikke kun nedskrivninger i forbindelse med gældskrisen, der trak ned i kvartalsregnskabet. Investeringsafdelingen præsterede et eklatant fald i overskuddet før skat på 81 pct. i forhold til samme periode sidste år. Fra 589 mio. pund til 112 mio. pund.

RBS' britiske retailbankenhed klarede sig markant bedre og kunne således melde om en stigning i overskud før skat på 25 pct. til 499 mio. pund.

Milliardunderskud i tysk storbank 

Bankerne i græsk hårdknude

Analytiker: RBS er Europas mest usikre bank

Frygt for flere skattekroner i RBS

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs